Suppressieve herpes therapie beoordelingen

Symptomen

Hallo allemaal! Voor mij van 27 jaar, de herpes ben ik ziek of ziek sinds 2006. Ik pakte een constante partner van de lippen, ik leerde dat het daar was dat ik sprong, hij was zo belazerd door de telefoon dat het niet te veel leek. ) In het algemeen is de terugval ik verder vrij gemakkelijk - Zone * letsel * ongeveer een halve centimeter in diameter, met een zalf of zalf zonder al de passen 5-7 dagen. In het eerste jaar na de infectie werden de recidieven bijna elke maand herhaald, ten minste om de twee maanden. Ik speelde slecht en besmette een nieuwe partner, hij zag of condooms niet leuk waren, ondanks al mijn waarschuwingen. Nu loopt hij herpes :) Wat het ook was, voor het tweede jaar recidieven minder vaak voor, maar op de derde (huidige) jaar echt verdwenen, meer dan zes maanden, was er niets, alleen het hart verheugt. Over het algemeen ben ik gezond en schoon *, ondanks het vrij duidelijke bewustzijn dat het NIET mogelijk is om de herpes te genezen. Ik werd verliefd als een achtjarige in een nieuwe man :) We hebben al vier keer de liefde bedreven, zonder condoom. En ik heb rozen en liefde in mijn hoofd. En plotseling een terugval, precies zoals het maandblad. Ik denk, nou ja, in de kont, allemaal hetzelfde maandelijks, twee duiven met een steen tegelijk scoor ik :)) Mazal acyclovir. Maandelijks verstreken, herpes ook - plotseling weer een terugval. Ze sprong naar de apotheek voor tablets en begon Atsik te eten. Toen bedacht ik me dat het op de een of andere manier niet goed was met de man - waar heb ik in godsnaam zonder condoom in geslapen, zonder iets te zeggen tegelijkertijd? Over het algemeen onzin sommige. Ik waarschuw altijd iedereen, zelfs de eerste spannende * * woorden in bed met een nieuwe partner I * I herpes simplex carrier * :)) Nou, kwam zo besefte, morgen zal ik toegeven en berouw hebben :)) Het is een schande vreselijk, niet voor de ziekte zelf, maar voor stilte en onverantwoordelijkheid. * Vergat * zij, zie je. Vobshchem - een domme vrouw, niet herhalen, herpes is onaangenaam, maar het is niet verschrikkelijk, het belangrijkste ding waarschuwen in tijd partners en worden beschermd. Godzijdank heb ik het nog niet besmet :) Ik hoop niet vast te lopen en uit liefde te vallen. Ik wend me tot suppressieve therapie;) Iemand zal geen ervaring delen - hoe heb je met suppressieve therapie, is het effectief of niet? Ik heb deze rotzooi al gekregen en infecteer anderen ook.

30.12.2009 00:00, jachthaven
Kijk en lees op het forum Discussion Club Russische Medservera-alles over herpes en de onderdrukking van pro tozhe.Mne niet deze gedachte nravitsya.Napisano dat tijdens supressiva antilichamen vallen-als herpes wordt neaktiven.No alleen moeten stoppen zodra ze sterk groeien vanwege de activering van het virus en opnieuw terugval. Nou ja, iemand heeft echt geen lange tijd, maar ook iemand.

01/17/2010 00:00, sergey
Ik heb G.G. al 7 maanden * gemarteld * alle pereprobyval - helaas. op het lid van 5 rode vlekken. Tabletten en zalven zullen je niet helpen. Sam noemde zichzelf een behandeling ASD-2 = Ik draai de ASD-2 spuit in en op watten, tot rode vlekken (4-5 minuten), natuurlijk. Het doet pijn, maar moet worden getolereerd. 2 keer per dag (ASD-2 lyseert, je kunt zien dat alles op de watten vlekken wit wordt en begint vast te draaien) Wees niet bang * de oude * wonden zullen beginnen te openen, als ze net genezen zijn. Er waren nog twee plaatsen vrij. 6 01 2010y.

10/14/2010 00:00, Nikolay
Hallo Ik haast me om te vertellen hoe om te gaan met herpes zich krank al 8 jaar oud ik was vroeger een uitslag één wedstrijd per maand was erg overstuur door dit mu momenteel races in de 6 maanden of minder als het juiste ding om te doen. Tabletten hebben geen geen hulp artsen alleen gezogen uit mijn grootmoeder vooral herpes centrum wie weet een gevoel niet van Als je het gevoel dat je een terugval allemaal anders zijn begonnen op me begint te been gewond en vegen de zenuw als het springt op de zenuwuiteinden ontstoken lymfe knooppunten ongemak skipedarovye baden 1 races per dag is meestal hvotaet paar dagen en het niet eruit springt en een goede handdoek wrijf de pijnlijke plekken en verkocht in de apotheek is er een witte emulsie die een geel pak heeft wie ik n Ik gebruik alleen geel, overdrijf het niet, ik til gewoonlijk 4 petten op aan het bad, dan kun je het verhogen naar iemand die je helpt om heel interessant te tekenen als ik iedereen kan helpen

10/16/2010 00:00, Xenia
En ik heb al nieuwe informatie :) Welnu, het kwam me eindelijk voor dat Acyclovir uitsluitend een preventieve geneeskunde is, maar geen remedie (!! stopt alleen ontwikkeling). Dus hoe moet het worden toegepast? Tabletten hebben voortdurend besloten om niet vast te lopen, waarom immuniteit bederven. Dus alleen op * gevaarlijke * dagen (een keer voor en na de menstruatie, na langdurige geslachtsgemeenschap, voor verkoudheid, enz.) Of slechts één of twee keer per week, word ik een beetje tactvol. Herpes heeft tijd nodig om * op te springen *, het enige slechte is dat wanneer we zijn uiterlijk voelen - het is te laat, we zullen minstens drie dagen moeten wachten om te slagen. En zo - ik heb geen problemen ergens gedurende ongeveer zes maanden. Hoera! :) Ik raad iedereen de methode aan - veeg alleen gevaarlijke gebieden in gevaarlijke dagen of gewoon wanneer je je eraan herinnert, twee keer per week. Helemaal niet schadelijk en zeer effectief :) Succes voor iedereen;)

24.02.2011 12:03, Natalia
EEhhh Xenia Ik weet niet hoe het moet zijn haar herpes sinds het begin van de val van de man opgepikt. en het blijkt dat vaak vylazyet op dezelfde plaats, ik begin de behandeling onmiddellijk in de eerste uren als ik de eerste symptomen voel. Ik weet nu al niet wat ik moet doen, en heb zelfs besloten om mijn toevlucht te nemen tot de Suppressive. en hier op uw brief heeft. Misschien is het echt een poging. En welke pillen drink je of alleen met zalven?

24.02.2011 12:44, Xenia
Ik drink geen pillen. Gevulde "equine" dosis onderdrukkende therapie Ik wilde niet (chemie nog, fuck weet welke andere bijwerkingen kunnen zijn). Dus ik smeer een of twee keer per week. Goed en zeker is het best goed om vitamines te accepteren voor immuniteit en zogenaamde. Roken en drinken, heb ik niet gooien :) En door de manier herpes in de eerste paar maanden (één jaar) na de infectie, "springt" vaker dan een keer aangepast met langere tussenpozen van de tijd, tenzij natuurlijk de algemene toestand van het lichaam is in orde. Maak je dus nog geen zorgen.

24.02.2011 14:21, Natalia
Heel erg bedankt, het is direct omdat dat heeft aangemoedigd! En dan ben ik op het internet nachitalas, en zo leven werd eng. Wat is mogelijke onvruchtbaarheid. en een verschrikkelijke impact op de voortplantingsorganen. Wilde onmiddellijk de man vermoorden, op de eerste nacht van het en alle infectie ging. Ik zal proberen je methode uit te proberen!

24.02.2011 19:40, Xenia
Nou, hier heb ik hetzelfde verhaal - ik las verschrikkingsverhalen, "de schuldige" rolde een schandaal over de telefoon en maakte zich in het algemeen erg veel zorgen. Het is tenslotte ongeneeslijk. En toen dacht ik dat in dergelijke fora, volgens de regel, mensen met PROBLEMEN komen, en meestal serieus, en niet een soort mensen. Dus ze beschrijven de meest verschrikkelijke gevallen. En de miskraam van miskramen voor herpes is niet wetenschappelijk bewezen. En ik las de opmerking van een vrouw met herpes simplex, die twee gezonde kinderen baarde. Te troostig :) Het is bewezen dat de foetus MEI pathologieën kan hebben als de moeder een geïnfecteerde zwangerschapstoename heeft, maar niet daarvoor. Een andere keizersnede wordt aanbevolen in de aanwezigheid van terugvallen tijdens de bevalling, om het kind niet te infecteren, het is duidelijk dat de immuniteit zwak is en de uitkomst zeer ernstig kan zijn. Mijn vader heeft herpes zoster, huiduitslag op haar rug. Tabletochki is niet nodig, maar van biergist en vitaminecomplexen (bijv. Groep B) gaat alles snel voorbij. Vobshchem - Ik wens succes, allemaal individueel, bij een of andere gruwel afgewisseld met nachtmerries, en bij anderen - kleine pryshchik twee keer per jaar. Trouwens, nerveus is ook niet de moeite waard, omdat nerveuze staten ook een terugval kunnen veroorzaken;)

14.04.2011 12:42, Marusya13
Gegroet! Ik kreeg 25 let.Gerpes 9 maanden terug, na rodov.Byla geschokt toen ik erachter kwam dat ik herpes (op een intieme plek).Propila tabletki.Proshlo 3 weken, kreeg hij terug, prop tafel. Opnieuw vylezit.Vrach benoemd onderdrukkende regeling begon te drinken valtreks.Propila 3 mes.reshila om een ​​pauze te nemen, hij vylez.Seychas opnieuw meer drinken van supres.skheme, maar atsik.po 1t.v dag (Valtrex erg duur) drinken voor 2 mes.Poluchaetsya, Ik accepteer de tafel. OK, hoe moet u onmiddellijk stoppen vylaziet.Ya zo gemarteld met deze herpes, tijdens deze maanden, zodat blijkbaar zal moeten zitten op tabl.dolgoe tijd.

14.04.2011 13:09, Xenia
Welkom! Zoals ik hierboven heb geschreven, komen terugvallen in het begin veel vaker voor dan over een jaar of twee. Ik weigerde antivirale medicijnen te drinken, maar toch is het belangrijkste wapen tegen herpes immuniteit. Verdraag herpes - er zullen antilichamen zijn, drink acic - er zullen geen antilichamen zijn, eenvoudig en duidelijk. Daarom spring je meteen op na het beloop van pillen - je hebt geen natuurlijke beschermende mechanismen ontwikkeld. En in plaats van suppressieve therapie, kunt u twee tot drie keer per week smeren met aciclovir crème. Daar waar er huiduitslag is, werkt bij mij op alle honderd, al minstens 8 maanden problemen :) Jullie het is beter in plaats van Valtreksa vitaminechiki drank en biergist. Succes;)

14.04.2011 14:29, Marusya13
Sposibo sovet.No voor alles wat u me raden, ik nog steeds pereprobovala.I lezet.Esli niet drinken tabl.on meer lezit, dit keer zelfs op het gezicht (lippen).Estestvenno Ik drink vitaminen (echinacea 3 mes.propila ) en crème mazala, epigen. Mijn gezin (man en kinderen), dus je moet het tabblad drinken. Voor kleinere beklimmingen en nezarozit.I toch hebben alle organismen en immuun-raznye.Komu je iets helpt, en die is zelfs net.Gerpes met normale immunovilasitis, niet noodzakelijk op laag.

24.07.2012 18:15, Татьяна
Nou ik klom ook heel vaak. Er was een gevoel dat het voor eeuwig bij mij was, ofwel genezend, of al nieuw. Probeerde het, dat is alles. Acyclovir hielp in het begin en daarna met Waltrex. Toen besloot ik dat ik iets serieus had en ging naar de immunoloog. Hij voorgeschreven al injecties in de arm (allokin-alpha), of tegen herpes, of voor imiminite, ik nog steeds niet begreep. Tot nu toe hielp het, ik begon goed te vylasen, misschien één keer in de zes maanden of twee, toen ik ziek werd. Ik denk dat het nog voor de val is om opnieuw te doorboren.

Suppressieve behandeling van herpes: een nieuw plan om het virus te bestrijden

Moderne geneeskunde in de loop van de behandeling van herpes neemt een dergelijke techniek als een onderdrukkende behandeling - therapie waarmee u de ziekte zelf en dergelijke onaangename huiduitslag kunt vergeten.

Welke medicijnen worden in dit geval gebruikt en welke positieve resultaten van de behandeling kunnen worden verwacht - we zullen hier later over praten.

Meer over de methode van therapie

De meeste patiënten met het herpesvirus in het bloed ontdoen zich van de manifestatie ervan op de huid terwijl ze uitscheuren, maar artsen zeggen een effectievere methode met dergelijke onaangename symptomen.

Voor deze therapiemethode moet de patiënt goed letten op de ingenomen medicijnen, de loop van de therapie zelf - als u stopt met nemen na het verdwijnen van negatieve symptomen, zal het bijbehorende positieve resultaat dat niet zijn. Naast al het andere - na het stoppen van het medicijn zijn de symptomen van herpes nog meer uitgesproken. Met de juiste naleving van het regime van medicijnen - u kunt herpes vergeten.

Voors van onderdrukkende behandeling

Zoals artsen zeggen - kan retrogerpetic drugs worden gebruikt, zowel tijdens de exacerbatie van het pathologische proces, als een voldoende lange tijdsperiode. Een van de voordelen van deze methode is dat experts de volgende punten identificeren:

  1. In de helft van de gevallen kan men spreken van een volledig herstel en eliminatie van de virale infectie van herpes, of gedeeltelijke en kortdurende exacerbaties, die eerder een enkele dan een systemische aard hebben.
  2. Als het recidief of verergering van de loop van de herpes zich voordoet, gaan ze gemakkelijker en tijdelijk, minder pijnlijk en onaangenaam branden, jeuk.
  3. Artsen zeggen dat zelfs tijdens de periode van remissie de patiënt een potentiële bedreiging van infectie voor zijn omgeving draagt. In de loop van de toepassing van de methode van onderdrukkende behandeling, neemt deze waarschijnlijkheid een factor van tijd af en dientengevolge - wordt het risico van infectie aanzienlijk verminderd.
  4. Omdat het herpesvirus een negatief effect heeft op de immuniteit - in de praktijk van het toepassen van suppressieve behandeling neemt die invloed af, immuniteit lijdt minder, herstelt.

Experts noemen de belangrijkste effecten van de behandeling van suppressieve behandelingen:

  1. De kwaliteitskant van het leven verbetert en effectieve controle over het verloop van het pathologische proces wordt uitgevoerd.
  2. Het is mogelijk in bepaalde gevallen, volledige vernietiging van de virusinfectie in het lichaam - een dergelijk positief resultaat is alleen mogelijk als de medicamenteuze therapie werd toegepast op de eerste dag na infectie, terwijl het virus zich in een latente toestand bevindt.
  3. Vermindert af en toe de uitbarsting van het virus op de huid, evenals de waarschijnlijkheid van besmetting van patiënten eromheen mensen. Dit verlicht niet alleen cosmetische problemen, maar ook psychisch ongemak bij het diagnosticeren van herpeszweren.

Nadelen van therapie

Omdat deze therapiemethode een langdurig gebruik van medicijnen inhoudt, heeft de behandeling zijn eigen nadelen.

  1. Tijdens de behandeling kan de patiënt klagen over braken en misselijkheid, buikpijn en een opgeblazen gevoel.
  2. Zelden, maar diffuse alopecia kan zich ook manifesteren: partiële alopecia bij de patiënt en huiduitslag langs het lichaam.
  3. Als het medicijn niet geschikt is voor de patiënt - laat zien dat het een bijwerking is van slaperigheid en hallucinatie, vertraagt ​​het de reactie.
  4. Pijn en stijfheid van spieren, krampen en allergieën, tot het begin van anafylactische shock en verstikking.

Het merendeel van de geneesmiddelen die worden gebruikt tijdens de suppressieve behandeling - niet voorschrijven aan zwangere vrouwen en tijdens borstvoeding, omdat de componenten kunnen worden overgedragen via het bloed of de melk aan de baby. Geen medicijnen en kinderen jonger dan 3 jaar voorschrijven - vanwege het ongevormde immuunsysteem kunnen ze meer kwaad dan goed doen.

Tijdens de periode van therapie - het is het beste om de machines niet te bedienen, niet om te werken met mechanismen die meer aandacht van de patiënt vereisen. Het is ook belangrijk om rekening te houden met het feit dat wanneer een kuur met onderdrukkende therapie verstrijkt, het virus zich kan vertonen als een actieve uitslag. Maar dit is een normale reactie op spraak en de frequentie van exacerbatie zal met de behandeling afnemen en volledig verdwijnen.

Geneesmiddelen voor behandeling

Voordat u begint aan een cursus van suppressieve therapie, is het de moeite waard om een ​​arts te bezoeken - hij schrijft geneesmiddelen voor, op basis van de resultaten van diagnostische en laboratoriumtests. Narrowly gespecialiseerde specialisten in deze kwestie hebben een dermatoloog of uroloog, gynaecoloog - het hangt allemaal af van de locatie van de uitslag, de resultaten van de diagnose en de fase van het pathologische proces.

Onder de geneesmiddelen die in de loop van de onderdrukkende therapie, de meest effectieve specialisten noemen - Acyclovir, Famciclovir, Valaciclovir of Valtresk, brivudine en Foskanet. Gepresenteerde voorbereidingen hebben veel analogen, die qua kosten verschillen, maar enigszins verschillen qua samenstelling en effect. Het belangrijkste in de loop van de therapie - hoe sneller deze zal worden benoemd, des te beter zullen de resultaten zijn. Naast antivirale middelen wordt het verloop van de behandeling aanbevolen als aanvulling op immunomodulatoren en vitamines.

Meestal, artsen voorschrijven van de gepresenteerde geneesmiddelen Acyclovir of Valaciclovir, Famciclovir. De voordelen van de eerste zijn de betaalbare prijs en minimale bijwerkingen, een goede tolerantie en het vermogen om zelfs voor kinderen voor te schrijven. Minder - om een ​​positieve dynamiek van de behandeling te bereiken, zal een lange weg van het gebruik van het geneesmiddel vereisen vanwege de lage biologische beschikbaarheid.

Wat Valaciclovir betreft, noemen de sterke punten van de medicijndokters een hoge biologische beschikbaarheid en een korte behandelingskuur om een ​​positieve behandelingsdynamiek te bereiken, ongeacht de voedselinname en de laagste opnamefrequentie.

De sterke punten van Famciclovir worden selectieve effecten op geïnfecteerde cellen genoemd en de afwezigheid van negatieve effecten op gezonde cellen, het kan ongeacht de wijze van voedselinname, hoge biologische beschikbaarheid worden genomen. Het minpunt is een hoge prijs.

conclusie

Samenvattend en samenvattend wat hierboven werd gezegd - de toepassing van de techniek van onderdrukkende behandeling toont positieve resultaten van de behandeling en met een correct geformuleerde cursus kan men spreken van een volledige genezing.

onderdrukkende herpes-therapie

Populaire artikelen over het onderwerp: suppressieve herpes-therapie

GG is een van de meest voorkomende virale infecties van mensen. Meer dan 90% van de wereldbevolking is besmet met HSV en tot 20% van hen heeft bepaalde klinische manifestaties van infectie. Herpesinfecties zijn een groep.

Infecties veroorzaakt door herpesvirussen trekken de aandacht naar de hoge prevalentie in de menselijke populatie.

Onlangs is er een toename van het aantal onvruchtbare paren in de wereld. Dit is te wijten aan de groei van infectieziekten van het genitale gebied, een toename van het aantal abortussen, hormonale stoornissen.

Hoe het herpes-virus temmen?

Beste labormans van farmaceutische bedrijven, hallo!

Als je ooit herpes in je leven hebt gehad, weet je wat een onplezierig iets het is, hoewel in de meeste gevallen de algemene gezondheidstoestand niet schendt, in tegenstelling tot het rotavirus, waar we het de vorige keer over hadden.

En toch kan herpes de gemoedstoestand ongeveer 1-2 weken bederven.

Maar het is niet zo erg. Hij introduceert onenigheid in relaties, voorkomt dat slaperige toekomstige moeders gaan slapen, krachten om een ​​date te annuleren, verlengt de ochtendmake-up en dwingt hem om voortdurend een tube kostbare zalf met zich mee te dragen.

En het meest verschrikkelijke is dat als je eenmaal ontstoken van liefde bent, hij voor altijd bij je blijft. En hij geeft er geen moer om wat je niet met hem beantwoordt.

Vandaag wil ik dit onderwerp nader beschouwen, om de aard, gewoonten en manieren te onderzoeken om het te beteugelen.

8 soorten herpesvirus

Weet je wat het woord "herpes" betekent? In het Grieks betekent het 'kruipen'. En het klopt dat vanuit een enkele luchtbel in slechts enkele uren de herpes in alle richtingen "kruipt" en nieuwe gebieden van de huid of het slijmvlies overwint.

Herpes-virussen tellen ongeveer 200 soorten. Bovendien beïnvloedt het alle levende wezens, behalve schimmels en algen. Hiervan ontmoet een persoon acht.

De eerste twee soorten worden een virus genoemd een eenvoudige Herpes.

Herpes simplex virus type 1 (HSV-1 of HSV-1, die wordt vertaald als herpes simplex virus 1) - oraal, buccaal of labiale (lip) herpes.

Maar dit betekent niet dat zijn favoriete plek zijn lippen zijn.

Het kan "versieren" de neus vleugels, neus-driehoek, de huid rond de nagel (herpetische- Whitlow), de mond (herpetische stomatitis), hoornvlies en het bindvlies van de ogen (ophthalmoherpes), geslachtsdelen en het aangrenzende gebied, en in ernstige immunodeficiëntie oorzaak herpes meningitis of encefalitis.

Om dit virus te vangen is het mogelijk om bij een kus, via een speeksel, luchtdruppel door, bij gebruik van middelen van persoonlijke hygiëne die de geïnfecteerde persoon gebruikte in een stadium van een exacerbatie.

Herpes simplex-virus type 2 (HSV-2 of HSV-2) wordt ook genitaal genoemd.

Zijn "favoriete" plaatsen zijn de slijmige genitaliën en alles wat in de buurt is: billen, heupen, perineum, perianale regio.

Overgebracht door contact, seksueel of van moeder op kind tijdens de bevalling, als zij huiduitslag heeft op dat moment.

Herpes-virus type 3, of Varicella-Zoster, of eenvoudigweg Zoster, veroorzaakt waterpokken en herpes zoster.

Herpes-virus type 4 (Epstein-Barr) is de boosdoener van infectieuze mononucleosis.

Herpes-virus type 5 is cytomegalovirus. Het kan de oorzaak zijn van aangeboren laesies van het centrale zenuwstelsel.

Herpes-virussen van de types 6 en 7 veroorzaken roosola van kinderen bij zuigelingen - een besmettelijke ziekte die optreedt met een uitslag die lijkt op een uitslag met rodehond.

En tenslotte is het herpesvirus type 8 de oorzaak van kwaadaardige tumoren bij HIV-geïnfecteerde mensen.

In dit gesprek zal ik aandacht besteden aan de eerste twee soorten herpesvirus.

Karakter van het herpesvirus

Het herpesvirus is bijna het meest voorkomende virus onder mensen. Er wordt aangenomen dat infectie bij hen voorkomt in de kindertijd, en 95% van de wereldbevolking zijn dragers.

Het herpes-virus is een uitstekende diplomaat. Hij slaagt er in zulke relaties met het menselijke immuunsysteem op te bouwen, dat ze de aanwezigheid van een vreemde haar hele leven tolereert.

Het herpesvirus is onvoorspelbaar. Bij sommigen leeft hij jarenlang in het lichaam, maar laat hij zich niet zien. Ondertussen verdeelt de eigenaar van herpes het veilig.

Verrassend, als het gebeurt in het paar: beide hebben een virus, maar één die hij regelmatig (1-3 keer per jaar) zijn aanwezigheid oproept, en de ander zal nooit de moeite nemen.

En als u de immuunstatus van beide controleert, is het waarschijnlijk in orde.

Niemand kan dit feit verklaren.

Er wordt aangenomen dat dit te wijten is aan de individuele kenmerken van het immuunsysteem, die genetisch worden overgedragen. In sommige gevallen ondersteunt het de 'slaaptoestand' van het herpes-virus gedurende het hele leven, terwijl anderen de trucs niet kunnen weerstaan.

Maar als herpes vaker drie tot vijf keer per jaar wordt gevoeld, moet u het immuunsysteem begrijpen.

In het geval van uitgedrukt immunodeficiëntie (bijvoorbeeld bij HIV-geïnfecteerde) herpesinfectie wordt onderscheiden door de ernst en frequentie van exacerbaties. Soms zorgt het virus voor een echte bacchanalia in het lichaam, die de bronchiën, longen, lever, hersenen, bijnieren en andere inwendige organen aantasten.

Herpes-virus is stabiel in de externe omgeving: bij kamertemperatuur kan het een dag aanhouden en de temperatuur van 50-52 ° neutraliseert het in 30 minuten.

Hoe gedraagt ​​het herpesvirus zich in het lichaam?

Nadat het virus voor het eerst het lichaam binnenkomt, vermenigvuldigt het zich actief in epitheelcellen van de huid of het slijmvlies. Dit proces kan doorgaan met de vorming van luchtbellen en kan onopgemerkt blijven voor de gastheer.

En dan houdt het herpesvirus zijn weg naar het zenuwganglion (ganglion - een zenuwknoop, een cluster van zenuwcellen), die zijn rustplaats zal zijn voor de rest van zijn leven. In zenuwcellen overwintert hij voorlopig.

Het signaal voor zijn "ontwaken" kan verkoudheid, stress, kritieke dagen bij vrouwen, onderkoeling of langdurige blootstelling aan de zon zijn.

Nadat het virus het ganglion is binnengegaan, is zijn DNA ingebed in het DNA van de zenuwcellen, dus het is onmogelijk om het naar buiten te lokken. Zelfs als alle cellen in het lichaam worden gewist, kantelen de neuronen de nieuwe virale deeltjes.

Dat is waarom drugs die het herpesvirus kunnen doden niet bestaan.

Symptomen van een herpetische infectie

Herpes is moeilijk met wat dan ook te verwarren. Over het feit dat hij zich snel zal laten zien, en niet alleen in het figuurlijke, maar ook in letterlijke zin, waarschuwt hij gedurende enkele uren.

Op de plaats van toekomstige uitbarstingen worden jeuk, ongemak, tintelingen en tintelingen genoteerd. Dan verschijnt roodheid en kort daarna kleine belletjes waarvan de hoeveelheid snel toeneemt.

Later barsten ze uit met de vorming van erosie.

Als de patiënt de plek van de uitslag krast, zullen zijn vingers miljoenen virussen zijn, dus op dit moment is hij bijzonder besmettelijk, ook voor zichzelf. Bijvoorbeeld, als hij daarna de ogen aanraakt, kan dit leiden tot oftalmoseres, wat gepaard gaat met verminderd zicht en zelfs blindheid.

En als de vinger een wond heeft, is de kans om een ​​herpetisch panaritium te ontwikkelen hoog.

Met genitale herpes is alles hetzelfde. Alleen vanwege de eigenaardigheden van lokalisatie, verhoogde luchtvochtigheid, contact met kleding, levert het meer pijn en ongemak op, en de symptomatologie blijft langer bestaan.

Daarom wordt systemische therapie aanbevolen voor de behandeling ervan.

Bij vrouwen kunnen herpetische blaasjes de wanden van de vagina, de baarmoederhals, bedekken en ernstige jeuk, branderigheid en pijn veroorzaken bij het urineren. Soms wordt dit toegevoegd aan de afscheiding uit de vagina.

Branden en pijn tijdens het plassen gaan vaak gepaard met genitale herpes bij mannen.

Herpes bij zwangere vrouwen

Als een zwangere vrouw voor de zwangerschap al een ontmoeting met de herpes virus, heeft haar immuunsysteem antistoffen ontwikkeld om deze taak, waardoor de symptomen van herpes infectie is ofwel afwezig of beperkt tot lokale manifestaties.

En dan vormt ze voor de baby geen bedreiging.

Veel sader is het geval als de eerste ontmoeting met het virus plaatsvindt tijdens het dragen van de baby.

Herpesvirus kan de oorzaak zijn van een bevroren zwangerschap, miskraam, vroeggeboorte, doodgeboorte.

Het risico op intra-uteriene infectie van de foetus is 30-50%, dus alle toekomstige moeders worden getest op antilichamen tegen het herpesvirus om de verdere referentietactiek te bepalen.

Verdergaand, zal ik zeggen dat ik geen anti-herpetische medicijnen vond die tijdens de zwangerschap mochten worden gebruikt.

Daarom wordt de behandeling alleen op eigen verantwoordelijkheid door de arts toegewezen.

Preparaten gebruikt voor infectie met het herpes simplex-virus type 1 en 2

Acyclovir. Voors en tegens

Nog steeds ongeveer 50 jaar geleden werd het herpesvirus niet goed behandeld. In het beste geval werden de blisters gesmeerd met een aniline kleurstof of antivirale zalven: oxoline, tebrofen, bonaflon. Maar ze waren niet effectief.

In 1974 ontwikkelde Acyclovir, dat de eerste stof was die het herpesvirus kon indammen.

Het oorspronkelijke medicijn Acyclovir is Zovirax.

Het werkingsprincipe antiherpetic geneesmiddelen is dat hun werkzame stof in formule lijkt op een van de structurele componenten van het virus en eenmaal geassembleerd zijn molecuulgeneesmiddelkandidaten opgenomen in het DNA. Dergelijk DNA kan niet langer worden gebruikt om nieuwe virale deeltjes te produceren. Reproductie van het virus stopt en de symptomen verdwijnen geleidelijk.

Maar acyclovir heeft een groot negatief: de biologische beschikbaarheid is slechts 15-30%. Om infecties veroorzaakt door het herpes simplex-virus te behandelen, moet het daarom elke 4 uur worden ingenomen.

Dit is onhandig, vooral voor een werkende persoon. Hij vergeet het vaak te nemen, wat betekent dat het medicijn niet het verwachte effect zal hebben.

  • Goedkoop (generieken).
  • Aanwezigheid van verschillende vormen van afgifte (crème, zalf, tabletten van 200 en 400 mg, poeder voor infusies, zalf oog).
  • Het wordt gebruikt in de kindergeneeskunde.
  • Lage biologische beschikbaarheid.
  • De noodzaak om het vaak te nemen.

De vormen van de vrijlating van Atsiklovira: wanneer?

Acyclovir wordt voorgeschreven door een arts voor systemische therapie van infectie veroorzaakt door het herpes simplex-virus.

Tabletten van 200 mg voor patiënten met een normale immuunstatus.

Tabletten van 400 mg voor patiënten met immunodeficiëntie.

De crème wordt snel opgenomen, laat geen vlekken achter op de huid en kleding, dus het is het beste om het aan te bevelen op de delen van het lichaam die in contact komen met kleding. En ook werkende mensen met uitslag op het gezicht, zodat de sporen van het medicijn niet merkbaar waren.

Zalf heeft een vette basis, wordt langer opgenomen, wordt langer op de huid vastgehouden, dus het is goed om te gebruiken in open delen van het lichaam.

Oogzalf wordt voorgeschreven voor ophthalmoherpes in combinatie met tabletten.

Bij ernstige vormen van herpes infecties (meningitis, encefalitis, etc.) of in aandoeningen van het gastro-intestinale absorptie van tabletten arts schrijft Acyclovir infusie. Het poeder wordt verdund met water voor injectie of fiz. oplossing.

Systemische therapie of externe middelen?

Je bent vast wel geïnteresseerd in de vraag: wanneer worden pillen toegewezen en wanneer kun je dat met externe middelen doen?

Orale vormen bereiken meer met virus geïnfecteerde cellen, dus hun effectiviteit is hoger.

Bovendien wordt de opname van crèmes en zalven beïnvloed door vocht, huidtemperatuur, dikte van het stratum corneum van de epidermis.

In de meest algemene vorm ziet het algoritme voor het voorschrijven van externe en getabletteerde middelen om het herpesvirus type 1 en type 2 te beteugelen er als volgt uit:

Indicaties voor lokale therapie:

  1. Labiale ("labiale") herpes.
  2. Een klein gebied met huiduitslag.
  3. Exacerbaties zijn niet meer dan 1-3 keer per jaar.
  4. De gezondheidstoestand is niet verbroken.

Indicaties voor systemische therapie:

  1. De eerste episode van herpesinfectie.
  2. Genitale herpes.
  3. Frequente recidieven.
  4. Uitgebreide nederlaag.
  5. Uitgedrukte manifestaties: pijn, jeuk, malaise, koorts, verhoogde regionale lymfeklieren.

Valacyclovir. Voors en tegens

Valaciclovir verschilt van Acyclovir doordat er een aminozuurvaline aan is toegevoegd. En hoewel in het lichaam valaciclovir wordt omgezet in valine en hetzelfde aciclovir, is de biologische beschikbaarheid ervan aanzienlijk hoger en bedraagt ​​deze 54%.

De oorspronkelijke bereiding van Valacyclovir is Valtrex.

Generics: Valaciclovir, Valvir, Vairova en anderen.

Over de verschillen tussen de originele medicijnen en generieke geneesmiddelen, hebben we hier in detail gesproken.

Maar kort, de generieke is een kopie.

Een kopie kan goed en slecht zijn. Een goed exemplaar wordt verkregen als de fabrikant dezelfde technologieën, dezelfde hulpstoffen en in dezelfde hoeveelheden gebruikt als de fabrikant van het oorspronkelijke product.

Maar de ontwikkelaar zal nooit al zijn geheimen van productie openen. Daarom blijkt het exemplaar vaak minder effectief te zijn en geeft het vaak bijwerkingen dan het origineel.

Dus, de voordelen van Valaciclovir:

  • Hogere biologische beschikbaarheid.
  • Het is handig om te nemen (slechts 2 keer per dag), d.w.z. de patiënt zal de opname niet missen.

Dit alles maakt Valaciclovir effectiever.

Bovendien is het met Valaciclovir mogelijk om huiduitslag te WAARSCHUWEN, als u in het stadium van jeuk en verbranding 4 tabletten van 500 mg tegelijk en na 12 uur - 4 meer.

  • dierbaarheid
  • Kinderen zijn gecontra-indiceerd vóór 12 jaar.
  • De vorm van alleen-release-tablets.

Famciclovir. Voors en tegens

Famciclovir (Famvir) is een andere voorbereiding tegen het herpesvirus. In het lichaam verandert het niet in acyclovir, maar in penciclovir, waarvan de biologische beschikbaarheid hoger is dan acyclovir en valaciclovir (77%).

Systemische behandeling met dit medicijn wordt voorgeschreven met resistentie van het herpesvirus tegen acyclovir. En artsen geven hem de voorkeur in het geval van herpes zoster en ophthalmoherpes.

Al deze geneesmiddelen wanneer oraal in te nemen, hoewel zeldzaam, maar ze kunnen ernstige bijwerkingen (anafylactische shock, agitatie, convulsies, leukopenie, hepatitis, acuut nierfalen, etc.) veroorzaken, maar is het meest giftig Famciclovir. Het is geen toeval dat het gecontra-indiceerd is voor kinderen jonger dan 18 jaar.

  1. Hoogste biologische beschikbaarheid.
  2. Effectief in het geval van resistente Acyclovir-stammen van het herpesvirus.
  1. Duurte.
  2. Gecontra-indiceerd bij kinderen.
  3. De meest giftige.

Wat is een suppressieve therapie voor herpetische infectie?

Bij frequente recidieven van herpes (vaker 5 keer per jaar), kan een arts suppressieve therapie voorschrijven. Het betekent langdurig gebruik van antivirale middelen om de vermenigvuldiging van het virus onmiddellijk te blokkeren zodra het het zenuwganglion verlaat.

Suppressieve therapie kan het aantal recidieven verminderen en de kwaliteit van leven aanzienlijk verbeteren.

Bij suppressieve therapie wordt het antivirale medicijn genomen in de juiste dosering van 6-12 maanden.

Voorbeeldige behandelingsregimes

Een systemische behandeling van een infectie veroorzaakt door het herpes simplex-virus wordt voorgeschreven door de arts, afhankelijk van de symptomatologie, ernst van de kuur, immuunstatus, chronische ziekten.

Ik zal voorbeelden van standaardschema's geven:

acyclovir

valacyclovir

famciclovir

Alpizarin

Als er contra-indicaties zijn voor deze geneesmiddelen, kan de arts Alpisarin voorschrijven, een kruidenantiviraal middel dat de reproductie van het herpesvirus onderdrukt en een immunomodulerend effect heeft.

Er zijn zeer weinig contra-indicaties en bijwerkingen.

Tabletten kunnen worden gegeven aan kinderen vanaf 3 jaar.

Ken het toe aan 1-2 ton 3-4 keer per dag gedurende 5-15 dagen, afhankelijk van de locatie en de ernst van de stroom.

Er is het in de vorm van zalf.

5% zalf wordt 4-6 keer per dag op de huid (volwassenen) aangebracht.

2% is bedoeld voor kinderen vanaf 1 jaar en voor toediening aan slijmvliezen (genitaliën, mondholte).

Let trouwens op: de meeste externe producten worden aanbevolen om alleen op de huid te worden aangebracht.

Andere externe antiherpetica

Acyclovir (zalf, crème) blokkeert de reproductie van het virus op de plaats van huiduitslag.

Preparaten met actieve ingrediënt Acyclovir - wagen en een kleine kar.

Het wordt 5 keer per dag aangebracht op de aangetaste gebieden totdat korsten worden gevormd (5-10 dagen). Niet aanbrengen op de slijmvliezen van de mond en ogen.

Voor de behandeling van oftalmoscopen is er een oftalmische zalf.

Viru-Merz Serol - gel met werkzame stof tromantadine - onderdrukt de hechting van het virus aan het oppervlak van cellen, voorkomt penetratie in de cel. Het wordt 3-5 dagen per dag gedurende 2-3 dagen aangebracht.

Effectief bij de eerste tekenen van de ziekte, toen er nog steeds geen bubbels werden gevormd.

Alleen voor volwassenen.

Fenistil Pencivir - bevat penciclovir. Net als acyclovir blokkeert het de vermenigvuldiging van het virus, maar in tegenstelling daarmee blijft het langer in de cel, werkt sneller dan aciclovir en is werkzaam in elk stadium van herpetische huiduitslag.

In de getuigenis - alleen labiale herpes.

Breng het elke 2 uur aan gedurende 4 dagen. Solliciteer vanaf 12 jaar.

Wat nog meer?

Bij de behandeling van herpes infecties worden ook door middelen met immunomodulerende activiteit: lokaal Allomedin, Viferon zalf in - allerlei tsikloferon, amiksin, Ergoferony, Likopid enzovoort.

Ik heb mijn mening over immunomodulators meer dan eens uitgedrukt...

Interventie in het immuunsysteem zonder een serieuze reden is onaanvaardbaar!

Vóór hun benoeming moet de immunodeficiëntiestatus in het laboratorium worden bevestigd.

Over Panavir...

Op de "snack" verliet ik Panavir - het Russische ontwerp.

Het is een kruidenremedie waarvan het actieve bestanddeel een polysacharide is dat is afgeleid van aardappelscheuten, die in de instructies Solanum tuberosum worden genoemd.

De fabrikant zegt dat het medicijn een antiviraal en immunomodulerend effect heeft.

Bovendien kan worden toegediend, zoals men zegt, alle gaten en de totale: in de neus, mond, rectum, vagina, intraveneus met SARS, griep, prostatitis, zweren, herpes, reumatoïde artritis en andere.

Hoewel ik bekend was met deze "magie", heb ik niet het gevoel verlaten dat mensen opnieuw voor de gek worden gehouden.

  1. Waarom is het met zijn "veiligheid" gecontraïndiceerd voor kinderen en als het zwanger en borstvoeding geeft, mag het alleen worden gebruikt als het verwachte voordeel groter is dan het risico voor de foetus? Dit geldt zelfs voor de gel.
  2. Vanwege wat heeft het een antiviraal effect?
  3. Waarom is een Russisch medicijn gemaakt van scheuten aardappelen, die we niet tekort hebben, zo duur?
  4. Op welke manier was de bescherming van deze zelfde scheuten tegen de invasies van de Coloradokever? :-)
  5. Als de scheuten van aardappelen zo'n waardevol product zijn, waarom hebben ze dan geen medische kosten?
  6. Waarom is er geen tabletformulier?

En ik was gespannen door de overvloed aan advertenties van Panavir op internet en de massa flitsende banners op de site van het medicijn.

Wees niet verbaasd als 90% van de prijs van het geld de kosten van reclame zijn.

Een van jullie zal zeggen: "Maar het helpt!".
Natuurlijk helpt het! Heilig water helpt ook. :-)

Over het algemeen, wat denk je hiervan, vrienden?

Uw gedachten, toevoegingen, opmerkingen, schrijf hieronder in het commentaarvenster.

Als u het artikel leuk vond, klik dan op de sociale knoppen. netwerken om het te delen met hun collega's en vrienden.

En als u nog niet bij ons bent, abonneer u dan op het nieuws van de blog en u ontvangt een melding over de release van een nieuw artikel in de e-mail, zodat u niets belangrijks en interessants mist.

Na het abonnement ontvangt u onmiddellijk als geschenk waardevolle wiegjes voor werk.

Het inschrijvingsformulier staat onderaan elk artikel en in de zijbalk vanaf de bovenkant. Als iets niet duidelijk is, is hier de instructie.

En ik zal u vaarwel zeggen tot een nieuwe ontmoeting op de blog "Apotheek voor de mens"!

Mijn lieve lezers!

Als je het artikel leuk vond, als je iets wilt vragen, een aanvulling wilt geven, ervaring wilt delen, kun je het in een speciaal formulier hieronder doen.

Alleen, alsjeblieft, wees niet stil! Uw opmerkingen zijn mijn belangrijkste motivatie voor nieuwe creaties voor U.

Ik zou zeer dankbaar zijn als je dit artikel met je vrienden en collega's op sociale netwerken deelt.

Klik gewoon op de sociale knoppen. netwerken waarin u lid bent.

Klik op de knoppen sociaal. netwerken verhoogt de gemiddelde controle, opbrengsten, lonen, vermindert suiker, druk, cholesterol, verlichting van osteochondrose, platte voeten, aambeien!

Heel erg bedankt!

We raden ook aan om te lezen:

58 opmerkingen

Zoals altijd is het artikel op het hoogste niveau. Alles is duidelijk en toegankelijk. Waarom waren er geen dergelijke leraren in de farmacologische universiteit? Bedankt.

Bedankt, heel begrijpelijk en begrijpelijk.

Marina, heel erg bedankt voor het interessante artikel. Onlangs verscheen in onze apotheek van het bedrijf Solgar L-lysine. Het blijkt dat het ook helpt in de strijd tegen het herpesvirus.

Zodra het herpesvirus het lichaam binnenkomt, begint het actief te vermenigvuldigen. Om dit te doen, heeft hij deeltjes cellen in ons lichaam nodig en het belangrijkste bouwmateriaal voor nieuwe virussen is het aminozuur arginine. Lysine komt in het lichaam en vervangt simpelweg arginine. Door hun chemische eigenschappen en structuur zijn deze twee aminozuren identiek. Het herpesvirus kan ze niet van elkaar onderscheiden, dus het begint nieuwe virussen te laten groeien, niet van arginine, maar van lysine. Dergelijke nieuwe virussen sterven zeer snel en de voortplanting wordt opgeschort, omdat lysine niet geschikt is als bouwmateriaal.

Svetlana, bedankt voor de toevoeging! Veel herlezen artikelen over herpes, maar ik heb dergelijke informatie niet gezien. En kun je een link naar de bron, onderzoek enzovoorts geven?

Ik probeerde de solgar L-lysine, het hielp me niet.

Bedankt Marina! Zoals altijd is het geweldig! Toegankelijk, begrijpelijk en zeer eenvoudig. Ik zou graag uw mening willen weten over het medicijn "Likopid"?

Een goed medicijn, Anna, als het wordt voorgeschreven voor immunodeficiëntie.

Bedankt, Marina, voor je werk! Zeer informatief artikel. Jij van mij + in een muntautomaat)

Een prachtig artikel, alles is geschreven in menselijke taal (je hoeft niets te kauwen, je hoeft alleen maar te slikken). Bedankt Marina! Herpes is voor mij een pijnlijke kwestie, omdat hij mij vaak heeft ontmoet. Zelfs toen mijn hoofd de tweede dag pijn deed, verscheen het al op mijn lippen - OH. Tijdens de zwangerschap, maakte ook zelf gevoeld (uitgevoerd een enquête, maar ik herinner me niet dat ik ben benoemd, zoals ik zalf acyclovir gebruikt). Nu lijkt het op tfu-tfu. Een dezer dagen was er een vrouw: -alleen zal koud worden, er is een herpes op labiums, die alleen niet heeft geprobeerd en zalven en tabletten, maar niets helpt of helpt. Ik bood haar tsikloferon aan. Als ik je artikel eerder had gelezen, was het antwoord misschien anders geweest. Bedankt voor je werk. Een suppressieve therapie moet alleen een arts benoemen of wij, apothekers, kunnen onze klanten ook helpen?

Uiteraard moet Zilya worden voorgeschreven door een arts, omdat, zoals ik al schreef, medicijnen voor suppressieve therapie ernstige bijwerkingen kunnen hebben, dus wanneer ze worden voorgeschreven, worden andere gezondheidsproblemen in aanmerking genomen. Maar u kunt de koper informatie geven over een dergelijke therapie en de klant aanmoedigen om een ​​arts te raadplegen.

Bedankt, Marina, voor een nuttig artikel! inderdaad, mensen komen vaak met zo'n probleem. in onze apotheek heb ik het medicijn famciclovir niet gezien, ik weet het nu)) maar over het algemeen heb je geen artikel, wat een ontdekking voor mezelf doe ik dan)) Bedankt voor je werk!

Marina, bedankt voor het prachtige artikel. En wat kan ik zeggen over Isoprinosine en Groprinosin. Het leek mij dat ze het meest effectief waren. En ik vertel onze klanten ook over het dieet tijdens herpes. Je kunt niet wat het aminozuur ARGENIN bevat: suiker, citrus, alcohol, meel, chocolade, koffie, noten, zaden, rundvlees en kippenvlees, tomaten. Het is noodzakelijk om op producten met LYSIN te leunen: - vlees van varkensvlees, vis, aardappelen, soja, linzen, tarwekiemen, eieren, gist, zuivelproducten, zeekool. Ook nuttig zijn vitamines van groep B, vitamine E, C, zink.

Elena, informatie over een speciaal dieet voor herpesinfectie kwam niet in mijn ogen.

Wat betreft immunomodulators. Voor mij is elk van hen als een rode vod voor een stier. Ik heb al gezegd dat je niet kunt interfereren met het meest complexe en onbegrijpelijke systeem van het lichaam, simpelweg omdat een kou het heeft ingehaald, snuisterijen zijn gestroomd, een hoest is verschenen of bubbels uit de mond zijn gesprongen.

!, L-in een keer cc-t1.ru> Panavir, volgens algemeen ka Skripkin Yu: Marina, dank u voor de goede overzichtsartikel met betrekking panavir zeer interessant onderwerp (sommige gynaecologen raden in plaats van smeermiddel :)) onder andere, dit is voldaan applicatie Panavir (Forvet) verhoogt het niveau van leukocyt interferon (IFN) in 2,7-3 keer, wat overeenkomt met de therapeutische doses van drugs INFO (Cochrane gemeenschap commentaar op het niet geneigd te denken dat de heilige water zal niet slechter.)

Ja, Elena, toen ik Panavir studeerde, kwam ik ook veel namen en afkortingen tegen, zoals cms, dms. Maar helaas vond ik geen duidelijke en begrijpelijke verklaringen, maar ten koste van wat? Vanwege glucose? galactose? Mannose? xylose? rhamnose? Al deze sacchariden maken deel uit van Panavir. Eerlijk gezegd, ik heb niets persoonlijks met Panavir. Ik wil gewoon op het punt komen mezelf te begrijpen en het vervolgens aan mijn abonnees te presenteren die IT moeten verkopen. Al zeer ongebruikelijke grondstoffen voor antivirale en immunomodulerende middelen.

En academici willen ook eten.

Ik ga akkoord met 100%

Hallo, maar hoe zit het met de viferonzalf van het medicijn? Sterker nog, hij zoals ik het begrijp, uniek voor kinderen de kleinste! Hoe voel je je over hem?

Oksana, ik noem het in het artikel. Ik behandel hem op dezelfde manier als alle immunomodulators.

De kleinste kinderen hebben ze niet nodig, omdat ze voor de eerste keer worden voorzien van antistoffen van de moeder. Naderhand hebben ze ze ook in de meeste gevallen niet nodig, omdat het immuunsysteem alleen in 'gevechts'-omstandigheden traint.

Heel erg bedankt voor het uitstekende materiaal!

Ja, herpes is het meest pijnlijke onderwerp voor een persoon, waarschijnlijk vaker omdat het lelijk is)) op de lippen, het gezicht en daar waar je kunt zien. Maar mijn vriendin lijdt aan genitale herpes, dat is waar het probleem is. Noch het toilet (sorry) te gaan of een bad nemen, zelfs hygiëne utro- avond voor haar marteling ((Wat wordt behandeld ik weet het niet, mijn advies is zelf niet te vragen op je geest of wat de arts voorschrijft, (maar eerst instructie lengte en breedte lezen )), en ik bemoei me niet

Maar viferon bij ons OOOOOOCHEN zoals, vooral jonge mummies, voor ons spreken de dokter eens benoemd of genomineerd, ons heeft geholpen of geholpen. U vraagt ​​dosering, weet het niet, neemt aanstoot, dat aan de dokter die we sturen, geef het. Wat heet zonder commentaar! En het meest verbazingwekkende is dat ze het hebben gekocht, ze hebben de cheque geslagen, ze begonnen vragen te stellen en het medicijn is goed, maar het helpt, en misschien is er iets beters. U legt uit dat we niet genezen zijn! kleine kinderen, vooral zulke drugs, en ze zien je als stom, alsof we geen specialist zijn, maar in de markt verkopen we groenten (hoewel we wel groenten moeten kunnen ruilen!)

Met panavir is ook een mysterie, ik raad het zelden aan, gewoon intuïtief, ik begrijp dat het is als een zachtere fopspeen zeggen) Ja, vergeef me producenten

Ik heb ook niet geslaagd deze beker, en met het herpes virus bekend is niet van horen zeggen, maar te gebruiken zalven zeer zelden, meestal generieke pillen, maar ik weet dat smijten slippers collega's, maar ook help me (waarschijnlijk gewoon omdat ik wil geloven), en apotheek klanten, dat is natuurlijk veiliger, maar onze mensen zijn nu het redden helemaal niet, zodat noch onze obyasneniya.ni "overtuiging" niet helpt meestal behandeld die eerder gebruikt, of wat. Nee, niet de arts, maar geadviseerd door familieleden, buren, vrienden en. Het klassieke antwoord op de vraag, waarom niet willen een veilig geneesmiddel te nemen, maar duurder, "Ik ken hem niet en had nooit gebruikt" of "je zou alleen verkopen duurder."

Eindelijk, voor jou, Marina, een lage buiging voor een ander educatief programma. God zegene je

Svetlana, ik maak me grote zorgen dat immunomodulators in Rusland zonder onderscheid worden ingedeeld in rechts en links. Hieruit volgt dat elke volgende generatie zwakker is dan de vorige. Als in het Westen deze geneesmiddelen worden gebruikt in het geval van ernstige ziekten (virale hepatitis, oncologische ziekte, enz.), Dan hebben we - met een triviale ARVI of herpes.

En generieke geneesmiddelen zijn anders. Help en dank God!

Basale temperatuur van A tot Z

* Beste vrienden! Ja, het is adverteren, het draait zoals het hoort!

Over suppressieve therapie (herpes) voor de zwangerschap

Meisjes, kan iemand zich in een vergelijkbare situatie bevinden en ervaringen delen? Ik heb manifestaties van genitale herpes-3 keer in een half jaar, sterk - als ik een verkoudheid of wereldwijde stress ervaar. Rest van de tijd dat hij zit en niet zhuzhzhzhit.))) Is nu klaar voor de zwangerschap, en op het internet te lezen over herpes".. Als artsen hebben voorgesteld door te geven pre-onderdrukkende (drink voorbereiding van 0, 5 jaar vóór de conceptie) -Nu zwanger te zijn hoeft niet te drinken geneeskunde.. ». Ik verstijfde en sprong naar de dokter. Ze zeiden tegen mij: "Nou, je hebt nu geen manifestaties." De stad is klein, een geavanceerde arts voor advies is bijna niet te vinden. Dat is misschien de meest dumayu- drankje (een geneesmiddel bekend) en niet geplaagd door twijfels zijn... (nou ja, uitgesteld een zwangerschap, natuurlijk... wat te doen). Is er iemand zwanger geraakt van herpes? Wat zeiden de artsen? En of het nodig is voor de man om een ​​preparaat te drinken?
En of het nodig is voor de man om te drinken

Lees de opmerkingen 7:

Meestal worden er twee behandeld, samen met voorbereidingen van een kaarsvif in een complex register (voor de vrouw). Mijn vriend heeft herpes, maar niet gynaecologisch, de indicator is hoog, ze verminderde de zwangerschap niet vóór de zwangerschap, op het moment dat we die innamen. Er is iets dronken, het lijkt hofitol, viferon benoemd. Ze heeft er drie gekregen. Het is beter om te behandelen voordat u begint., Lager. In het lichaam zal hij nog steeds blijven, maar zal inactief zijn, de arts moet de behandeling voorschrijven., Kan een ander naar de volgende gaan?

Herpes is vooral gevaarlijk voor primaire infectie tijdens de zwangerschap, als je al drager bent, is het niet zo erg, hoewel het miskramen en defecten veroorzaakt.

Voor zover ik herpes ken, is het helemaal niet te genezen en bijna iedereen.

Suppressieve therapie van genitale herpes

Genitale herpes: behandeling, symptomen, preventie

Genitale herpes bij mannen en vrouwen, een andere ziekte, vergezeld van uitslag en pijn in het uitwendige genitale gebied.

Genitale herpes wordt veroorzaakt door het virus van de Herpes simplex-familie.

In de regel wordt genitale herpes overgedragen tijdens geslachtsgemeenschap. Het kan ook worden overgedragen aan het kind van de moeder tijdens de bevalling en in zeer zeldzame gevallen kan infectie met genitale herpes besmettelijk in het toilet of andere gemeenschappelijke gebieden voorkomen waar het virus zich kan ophopen.

Preventie en symptomen van genitale herpes

Condoomgebruik vermindert het risico op ziekteoverdracht met ongeveer 50%, de reden voor de relatief lage beschermingsniveau dat herpetische uitbarsting kan zijn aangebracht op plaatsen die zijn bedekt met een condoom niet: op het scrotum, perineum, schaamhaar dijen.

Er zijn echter onderzoeksgegevens, volgens welke gelijktijdig met het gebruik van een condoom, valacyclovir de mate van bescherming van een gezonde partner tot 75% verhoogt. Geloofwaardig bewijs dat andere geneesmiddelen het risico op herpesinfectie verminderen, bestaat vandaag niet.

Hoe genitale herpes te behandelen

Suppressieve herpes-therapie

Momenteel is de belangrijkste methode voor de behandeling van genitale herpes suppressieve therapie. Onderdrukkende of preventieve therapie is een behandeling, of die onderdrukt het herpes-simplex-virus met langdurige continue inname van antivirale geneesmiddelen. Deze geneesmiddelen zijn onder meer: ​​acyclovir (of zoviraks), valaciclovir en famvir.

Het gebruik van zalven op basis van deze medicijnen is echter niet effectief voor de behandeling van recidieven van genitale herpes, zelfs bij dagelijks gebruik. Suppressieve therapie is dat zolang de patiënt het medicijn neemt -opresiduen afwezig of zeldzaam zijn en na beëindiging van de behandeling met dezelfde intensiteit kan hervatten.

Een van deze geneesmiddelen moet dagelijks worden ingenomen op de door de arts voorgeschreven dosering voor maanden of zelfs jaren. Als gevolg hiervan zijn bij de meeste patiënten recidieven afwezig of mild. In dit geval, zelfs als er sprake is van een terugval, duurt deze een aantal dagen minder, zijn de pijn en jeuk minder uitgesproken en het risico op infectie van anderen wordt met 2-3 keer verminderd.

Zonder suppressieve therapie wordt asymptomatische virusafgifte waargenomen bij ongeveer 30% van de patiënten, terwijl tegen de achtergrond van voortgezette suppressieve therapie slechts 6-7% is. Het is ook belangrijk dat het virus van herpes simplex, vermenigvuldigend, het immuunsysteem op overweldigende wijze beïnvloedt. Met behulp van suppressieve therapie is het mogelijk om de virale belasting op immuniteit te verminderen.

Wie heeft een suppressieve therapie.

Suppressieve therapie van patiënten met genitale herpes wordt alleen getoond als er 5 of meer terugvallen van de ziekte per jaar zijn. Voor de overige patiënten is suppressieve therapie niet geïndiceerd, ze zouden anti-herpetische geneesmiddelen alleen direct moeten nemen op het moment van recidief.

Veiligheid van suppressieve therapie.

Patiënten die dagelijks antivirale geneesmiddelen innemen, worden goed getolereerd. Interacties met andere geneesmiddelen en alcohol zijn niet opgemerkt. Over het vermogen om zwanger te worden, noch bij vrouwen, noch bij mannen, hebben antivirale middelen geen effect.

Teratogene en mutagene effecten hebben geen antivirale geneesmiddelen. Vernietigend voor de lever en de nieren, in tegenstelling tot veel antibiotica werken niet. De darmmicroflora wordt niet onderdrukt. Heeft geen invloed op de aandacht, reactiesnelheid en geheugen.

Bij lange receptie zijn veilig. De reden voor de veiligheid van acyclovir, valaciclovir en famvir ligt in het feit dat het niet om medicijnen gaat, maar om medicijnen. Dat wil zeggen, ze activeren enzymen met virale thymidinekinase alleen in cellen die zijn geïnfecteerd met het herpesvirus, maar in gezonde cellen manifesteren ze zich helemaal niet.

Bij ernstige nieraandoeningen en immuundeficiëntiesituaties van een andere aard moet hun individuele dosering worden gekozen.

Resistentie tegen aciclovir, valtrex en famvir bij patiënten met normale immuniteit werd opgemerkt in 0,1-0,6% van de gevallen en bij AIDS-patiënten - in 5% van de gevallen. Dat wil zeggen, er kan worden geconcludeerd dat immuniteit voor het geneesmiddel tijdens langdurige behandeling praktisch niet tot ontwikkeling komt.

Bijwerkingen van antivirale middelen

Met het gebruik van acyclovir in sommige gevallen is huiduitslag mogelijk, die snel voorbijgaat nadat het medicijn is stopgezet. Zeer zelden kan er misselijkheid, lichte spijsvertering of lichte hoofdpijn zijn, soms slaperigheid.

In geïsoleerde gevallen was er een matige toename in het niveau van bilirubine en transaminasen, een lichte toename in de plasmaconcentratie van creatinine en ureum.
Bij de receptie atsiklovira werd in sommige gevallen ook diffuse alopecia-haaruitval opgemerkt.

Evaluatie van de effectiviteit van suppressieve therapie

Om de effectiviteit van de behandeling te beoordelen, wordt aanbevolen om elke zes maanden of een jaar pauzes in de behandeling in te nemen gedurende 1 maand en tegen de achtergrond van het staken van het geneesmiddel om te zien of hervallen van genitale herpes worden hervat.

Aanvulling op suppressieve therapie. Als aanvulling op suppressieve therapie bij de behandeling van genitale herpes, worden soms immunomodulators voorgeschreven. Om de algehele gezondheid te verbeteren, kan antioxidanttherapie met vitamine-minerale complexen nuttig zijn.

Verwaarloos en metabole therapie niet.

Als je het artikel leuk vond en je het nuttig vond, deel het dan in sociale netwerken:

INTERESSANTE ARTIKELEN OVER HET TOPIC:

Preventieve (preventieve of onderdrukkende) therapie

Geneesmiddelen naar keuze: aciclovir binnen 0,2 g x 5 keer per dag; Acyclovir binnen 0,4 g om de 8 uur; Acyclovir binnen 0,8 g om de 12 uur; valaciclovir binnen 0,5 g om de 12 uur; famciclovir binnen 0,125 g elke 12 uur.

Duur van de behandeling: 5 dagen, valaciclovir - 3-5 dagen.

Geneesmiddelen naar keuze: acyclovir binnen 0,4 g om de 12 uur; valaciclovir binnen 0,5 g elke 24 uur; famciclovir binnen 0,25 g elke 12 uur.

Preventieve (preventieve of onderdrukkende) therapie is geïndiceerd bij de frequentie van exacerbaties 6 en meer afleveringen per jaar. Het aantal recidieven wordt met 75% of meer verminderd, hun klinische verloop wordt vergemakkelijkt en de psychoseksuele gezondheidstoestand van patiënten wordt verbeterd.

Wanneer het meer dan 10 keer per jaar terugkeert, is een suppressieve therapie met valaciclovir in een dosis van 0,25 g of 0,5 g om de 12 uur mogelijk.De huidige ervaring met het gebruik van suppressieve therapie heeft zijn effectiviteit en veiligheid aangetoond. De duur van de cursus is van 3-6 maanden tot 1 jaar en meer.

Na 1 jaar van een dergelijke behandeling is het op verzoek van de patiënt noodzakelijk om pauzes te nemen om het natuurlijke verloop van de ziekte te beoordelen. Het is genoeg om te observeren voor ten minste 2 exacerbaties.

Lokale behandeling van genitale herpes met externe vormen van antiherpetica is niet effectief. Bij het aanbrengen van een secundaire bacteriële infectie worden de getroffen gebieden behandeld met antiseptica.

Het effect van suppressieve therapie op het verminderen van asymptomatische virale isolatie en bijgevolg het verminderen van het risico van overdracht van het virus, blijft onderzocht worden.

Verspreide infectie. Intraveneus gebruik van acyclovir om de 8 uur gedurende 5-7 dagen met een snelheid van 5-10 mg / kg lichaamsgewicht. (37)

Voor genitale herpes, veroorzaakt atsiklovirustoychivymi virusstammen (5%), toen er zeer hoge doses aciclovir, valaciclovir en famciclovir zijn, alternatieve voorbereiding is foscarnet (niet geregistreerd in Rusland). Deze analoog van pyrofosfaat remt de activiteit van viraal DNA-polymerase in concentraties die de werking van cellulair DNA-polymerase niet verstoren (virale DNA-synthese treedt 4 maal sneller op dan cellulair DNA). (36) Met het tijdig gebruik van foscarnet wordt de reproductie van het virus volledig onderdrukt en wordt de vorming van herpesblaasjes voorkomen. Het wordt toegediend / 0,04 g / kg om de 8 uur tot de eliminatie van klinische manifestaties. Bij ernstige ziekte, wanneer acyclovir therapie niet effectief is, kan de patiënt worden aanbevolen foscarnet 60 mg / kg lichaamsgewicht 3 maal per dag intraveneus gedurende 10-14 dagen; of ganciclovir 5 mg / kg 3 maal per dag intraveneus.

Het verdient aanbeveling dat patiënten zich onthouden van geslachtsgemeenschap vóór volledige epithelisatie van de haarden. Voor deze periode moet het gebruik van condooms verplicht zijn voor alle seksuele contacten. Sekspartners die genitale herpes hebben moeten worden onderzocht en als ze manifestaties van herpes hebben om te behandelen.

Er is bewijs dat het herpes simplex-virus door de poriën in de latex gaat en het condoom is geen bescherming tegen infectie. Deze bevindingen zijn gebaseerd op de resultaten van massale aidspreventie in de VS, gericht op het vergroten van het condoomgebruik. De incidentie van soa's als gevolg hiervan nam af en de incidentie van herpesvirusinfectie veranderde niet. Hoewel het waarschijnlijk was dit een gevolg van het virus niet door een condoom, en verschillende vormen van infectie met oraal-genitaal contact: sinds het virus dat herpes veroorzaakt labialis één persoon, met een besmette partner genitale herpes kan veroorzaken van hem. In elk geval moet een condoom tijdens een exacerbatie als infectiepreventie worden gebruikt. Zelfs als de partner is geïnfecteerd en ook genitale herpes heeft - herhaalde infecties kunnen de ernst van de ziekte bij hem vergroten.

Het is noodzakelijk om op tijd andere seksueel overdraagbare aandoeningen te identificeren en te behandelen, waardoor de ernst van genitale herpes wordt verergerd, waardoor de algehele en lokale immuniteit wordt verminderd.

SPECIFICATIES VOOR DE BEHANDELING VAN GENITALE HERPESE IN PATIËNTEN MET IMMUNODEFICIENCY EN HIV-BESMETTING (29)

Letsels veroorzaakt door HSV bij patiënten met immunodeficiëntie (HIV, bestraling, chemotherapie, enz.) Zijn niet ongewoon en worden gekenmerkt door ernstige en vaak atypisch verloop.

Genitale herpes - hoe deze infectie te behandelen?

Zijn belangrijk omdat alle factoren die de immuniteit kan verminderen (ondervoeding, ernstige lichamelijke en neuro-psychologische stress, gebrek aan slaap, gebrek aan lichaamsbeweging en zelden verblijf in de frisse lucht, voortdurende stress, intoxicatie met alcohol, nicotine en andere schadelijke stoffen, en ga zo maar door) - ze zouden geëlimineerd moeten worden.

De hoofdbehandeling is antivirale therapie

Antivirale therapie voor genitale herpes wordt uitgevoerd met moderne antivirale middelen zoals acyclovir, valacyclovir (Valtrex) en famciclovir (Famvir). Acyclovir wordt al lange tijd gebruikt, het is een vrij effectief medicijn, maar valtrex en famvir hebben een veel uitgesprokener antiviraal effect.

Doses van medicinale antivirale geneesmiddelen en de duur van het gebruik ervan hangen af ​​van het type en het verloop van herpesinfectie. Dus, met primaire genitale herpes, die gepaard gaat met een significante proliferatie van HSV en een langdurige ernstige loop, worden lange kuren en grote doses antivirale geneesmiddelen voorgeschreven

Bij terugkerende genitale herpes wordt een antivirale behandeling uitgevoerd afhankelijk van de ernst van de ziekte. Bijvoorbeeld, met een milde en matige ernst van de kuur, wanneer een recidief zich niet vaker dan eenmaal per twee maanden ontwikkelt, met de opkomst van voorlopers of de eerste tekenen van de ziekte, worden korte kuren met antivirale behandeling voorgeschreven.

Bij frequentere exacerbaties wordt de zogenaamde suppressieve antivirale behandeling uitgevoerd: speciaal geselecteerde doses antivirale geneesmiddelen worden gedurende lange tijd, tot een jaar of langer, voorgeschreven. De effectiviteit van de behandeling wordt na enkele maanden gecontroleerd - de behandeling wordt gedurende een maand - twee - geannuleerd en kijken of er een recidief van de ziekte zal zijn.

Sommige patiënten zijn bang door een dergelijke langdurige inname van antivirale middelen, maar vandaag is het absoluut vastgesteld dat het geen negatieve invloed heeft op het lichaam van de patiënt. Suppressieve therapie van genitale herpes is een praktijk van de wereld. Naast het therapeutische effect heeft het ook een anti-epidemisch belang - het risico van overdracht van het herpes simplex-virus op de seksuele partner van de patiënt neemt af.

Een volledige immunocorrectie is alleen mogelijk op basis van een immunogram - een bloedtest die alle aandoeningen in het immuunsysteem detecteert. Hierna worden medicijnen voorgeschreven die die of andere "storingen" op betrouwbare wijze herstellen.

Tegenwoordig wordt immunomodulator van plantaardige oorsprong, panavir, gebruikt om de immuniteit te versterken bij genitale herpes, wat ook geldt voor antivirale geneesmiddelen. Panavir wordt intraveneus of topisch toegediend, in de vorm van een gel. U kunt immunostimulantia gebruiken en planten, zoals ginseng, immunologisch, rhodiola rosea enzovoort, maar alleen buiten de vorm van exacerbatie. Tegen de achtergrond van een terugval kunnen deze medicijnen de patiënt verergeren.

Om de toxische effecten op het lichaam van vrije radicalen te elimineren, worden antioxidanten gebruikt - vitamines E, A, ascorbinezuur, mineralen, waaronder een mineraal met een uitgesproken antioxidanteffect - selenium.

Genitale herpes vereist constante observatie, onderhoudstherapie en correctie van de behandeling - alleen dan kan de patiënt de recidieven van de ziekte vergeten en een volledig leven leiden. Dat is hoe genitale herpes over de hele wereld wordt behandeld.